Zápis do mateřské školy na školní rok 2023/2024

24.02.2023 08:49

zadost__ (10).pdf (99960)

 

Zápisy do mateřských škol pro školní rok 2023/2024 se uskuteční ve dnech 3. a 4. května 2023 od 13:30 do 17 hodin. Předcházet jim bude elektronická registrace k zápisu, která bude probíhat od 11. do 21. dubna 2023

Elektronické registrace k zápisu jsou dobrovolné, nemají vliv na přijetí dítěte do školky, nicméně jejich využití velmi doporučujeme, neboť výrazně urychlí a usnadní celý proces. 

Elektronická registrace k zápisu probíhá na stránce: www.elektronickypredzapis.cz.

Přihlášku lze podat až do čtyř mateřských škol, přičemž je možné označit, kterou z nich rodina preferuje. Spádová oblast pro mateřské školy je celé území městské části Praha 7. Zákonný zástupce si vyplněnou žádost a evidenční list vytiskne a nechá potvrdit lékařem.

 V den řádného zápisu (3. a 4. května) pak předá žádost se všemi náležitostmi do vybrané MŠ.

Podání žádosti
Podle § 37 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů, je možné žádost o přijetí k předškolnímu vzdělávání učinit písemně nebo ústně do protokolu anebo v elektronické podobě. 

Možnosti podání dokumentů k zápisu:

  • do datové schránky školy (každá škola má svou datovou schránku),

  • e-mailem s uznávaným elektronickým podpisem zákonného zástupce

  • poštou (rozhodující je datum podání na poštu),

  • osobní podání

Pokud zákonný zástupce podá žádost prostřednictvím jiných technických prostředků, než jsou výše uvedené (např. e-mailem bez uznávaného elektronického podpisu, faxem apod.), je nutné, aby ji do 5 dnů potvrdil (na konkrétním způsobu se domluví s příslušnou mateřskou školou), jinak k žádosti nelze přihlížet.


Náležitosti k zápisu

  • vyplněná žádost o přijetí k předškolnímu vzdělávání, kterou získáte v rámci elektronické registrace, případně si ji můžete stáhnout na webových stránkách mateřských škol (či se s příslušnou školkou domluvit na jiném způsobu převzetí)

  • evidenční list potvrzený pediatrem včetně očkování

  • rodný list dítěte (pro doložení rodného listu platí, že stačí odeslat jeho prostou kopii dálkovým způsobem)

  • občanský průkaz, občané jiných států předloží pas a doklad o pobytu na území ČR

S ohledem na zastoupení dítěte jeho zákonným zástupcem či jinou osobou k tomu oprávněnou je zároveň podstatné zjišťovat:

  • jméno a příjmení tohoto zástupce,

  • místo trvalého pobytu tohoto zástupce, popřípadě jinou adresu pro doručování

Pokud si budete chtít rezervovat čas odevzdání vyplněné dokumentace,zavolejte 2.5.2023 od 12 do 16 hodin na telefonní číslo 725818879.

Lucie Nyklová,zástupkyně MŠ U Studánky